Усім привіт! Вирішив от поділитися одним місцем, можливо кому стане в нагоді. Останнім часом помітив, що прокидаюсь розбитий, всю ніч кручусь, а з самого ранку почуваюся, наче й не спав. Думав на нерви, на дощі, а дружина видала: "Давай поміняти постільну білизну на нормальну, а не оте страхіття із базару". І отут я заліз в гугл.
Якщо чесно, вважав, що підбір постільного комплекту - це лише "гарний малюнок чи ні". Аж ні, ціла історія. Тут тобі і бязь, ранфорс, і сатин... Я в цих словах був нуль, поки не натрапив на один сайт postilnabilyzna.com.
Народ, це ж скарбниця інформації! Реально провів майже годину. У них прямо як в енциклопедії: по поличках розписані всі матеріали, від дешевої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть є порівняння з описом щільності тканини та того ж, скільки там циклів прання витримує той чи інший матеріал. Дуже допомогло мені зрозуміти, чому якийсь набір коштує 800 грн, а інший — 2500.
З цікавого для себе зрозумів:
- Виявляється, насправді, наші та європейські розміри суттєво відрізняються, і перш ніж купувати реально бігати з сантиметром заміряти ковдру, а не просто довіряти ярлику «євро».
- От чесно, не знав, що фланель в спеку — це пекло, а сатин дійсно охолоджує, бо в цієї тканини плетіння ниток інша.
- На сайті є поради, як прати, щоб колір не полиняв через місяць. Болісна тема для нас, у кого пральна машинка працює без вихідних.
Коротше кажучи вирішили взяти на пробу сатиновий комплект від українського бренду (підтримав своїх). Наразі все добре — спимо як убитий, тканина приємна до тіла, не ковзає й не електризується.
Загалом, якщо ви, як і я, до цього моменту думали, що підковдра — це не та річ, в яку треба заглиблюватись, щиро рекомендую почитати статейку на тому сайті. Це дійсно зберігає і час, і гроші на пошуки та вберігає від покупки кота в мішку. Всім гарного сну!